Писмо на една девојка до Дедо Мраз

Дедо Мраз, Иако знам дека не постоиш во себе сеуште си посакувам желба секоја Нова Година Не сакам ништо да ми купиш ,тие соништа одамна си ги исполнувам сама.Не сакам […]

Read Article →

Насмевни се ! Зошто ? Затоа што можеш!

Денеска е тој ден .Најубавиот ден од годината што секогаш го поминував покрај внука ми .Денес е нејзиниот роденден .Сите сте заедно сите сте среќни и јас сум среќна премногу […]

Read Article →

Ако мојата Желба да се омажам од Љубов се нарекува Кариера ,во ред сум се определила да градам Кериера.

Многу несогласици се насобраа во мене овој прериод па така одам по улица и си разговарам сама со себе ,и мислам дека кавгата можеа да ја приметат сите случајни минувачи.Занесена […]

Read Article →

Луѓето велат дека совршена љубов не постои…

Пишувам текстови за вие да ги читате но вистината е дека секој текст е напишан само за еден читател. Овој текст решив да го посветам на мојата муза,на мојата вечна […]

Read Article →

Научив дека чистата совест ,е знак за лоша меморија……..

Што научив……….!!!??? -Од турските серии научив дека богатите се несреќни,а сиромашните уживаат – Колегите ти се далечни роднини,кои мораш да ги гледаш секој ден -Научив дека ако цел ден пиеш […]

Read Article →

Како најбрзо да го Изгубиш својот сопруг………!?

1.Викај  по него кога: -Викај кога  ќе станете наутро обавезно,затоа што се влечка и ти се обраќа а ти  не си расонета -Викај кога ќе се врати од работа ,затоа […]

Read Article →

Годините го направија Своето ,а ние мораме да се научиме да Уживаме во тоа…

-Убавице моја пакувај се ,утре одиме за Грција сакам малку да бидеме сами. -Без деца ќе одиме ? -Ти реков сакам да бидеме сами,не ме слушна .Децата ќе ги однесеме […]

Read Article →

Ти благодарам што ме остави да им бидам Tатко на моите деца …….

Петок најубавиот ден од цела работна недела.Пред да завршиме со работа влезе шефот во нашата канцеларија.Се извини и рече: -Знам дека ова некако нема да ви одговара затоа што не […]

Read Article →

Ти си Илузија што ја создадов за да имам Кого да сакам

Ме разнежнува твојата расипничка љубов која ме моли да ме уништи.Не,не се предавам.Има мал дел во мене кој сеуште верува дека си тука за да заминеш .Оди си.Патот до рајот […]

Read Article →

Што повеќе боли,Ти што ми го зема Домот или Јас што ќе ти ја земам Куќата?

Овој текст е продолжението и крајот на двата поврзани текстови : Првиот дел и воведот во приказната : Живеејќи ги Туѓите животи,не видов што се случува во Мојот Вториот дел […]

Read Article →

Ти не го зема Него од мојот живот,ти ми го зема Животот…..

Овој текст е продолжение на : Живеејќи ги Туѓите животи,не видов што се случува во Мојот Можете да го пронајдете во архивата ………………………………………………………………………… -Размисли дали те заслужува таа жена,која 5 […]

Read Article →

1000 Зошто …1000 Затоа : Кога мајките би одговориле ИСКРЕНО на прашањата на своите деца

1,Мамо боли ли кога одиш на забар? -Да сине ,многу боли затоа 5 години не сум отишла 2,Мамо сакам да се запишам на кошарка, ќе ме носиш ли ? -Не […]

Read Article →

Ако вака изгледа среќата, не сум пропуштила многу во животот.

Ма ме боли уво што ден е денес.Мене ми е Недела Ве молам за тишина,спие немирот во мојата душа.Твоите челични раце ја растераа прашината од моето срце па сега можам […]

Read Article →